Zašto je projekat važan?

PROJEKT BAZEN vam nudi mogućnost izrade kompletnog projekta kao i jednog od njegovih delova. Kontaktirajte nas ili pošaljite upit za ponudu da bazen vaše mašte pretvorimo u realnost.

projekt_bazen_onama

Zašto projekat i šta on sadrži?

Pravljenje malih bazena, u dvorištu sa ravnim terenom i dobrom geologijom tla je uglavnom jednostavan proces. Ali kada se radi bez projekta čak i takav posao može da se zakomplikuje (podzemne vode, previd bitnih elemenata, preklapanje određenih instalacija…). To dalje utiče na povećanje roka izgradnje kao i ukupnih troškova. Praksa je pokazala da se do 80% ušteda i optimizacije obavlja u fazi projektovanja a da samo 20% je moguće ostvariti u fazi izvođenja. Takođe veliki broj naknadnih radova koji se javljaju prilikom realizacije i povećavaju samu cenu bazena je moguće predvideti u fazi projektovanja. Ako sve ovo posmatramo kroz prizmu nešto zahtevnijeg bazena – u sklopu nekog objekta, u podrumu, na krovu zgrade, na mestima sa nedovoljnom infrastrukturom (voda, kanalizacija), sa puno dodatne opreme – zapravo sve što je komplikovanije od prvog gore navedenog slučaja jasno je da je bazenski projekat nezaobilazna stavka u vašem bazenskom budžetu.

Kao i u svakom projektu, i u bazenskom projektu se polazi od ideje investitora. On uz pomoć arhitekte oblikuje i u saradnji sa inženjerima raznih struka definiše osnovne smernice budućeg projekta. Ovaj momenat je od velike važnosti jer zahteva dobro poznavanje principa funkcionisanja bazenske tehnike kako bi se predvideli svi potrebni elementi neophodni za izradu bazena. To je zapravo pravi trenutak da kontaktirate PROJEKTBAZEN i dobijete neophodne konsultacije i pre početka izrade projekta. Sagledavanjem celokupne slike u ovom trenutku štedi i vreme i novac u kasnijim fazama a uz to garantuje pravilno funkcionisanje vašeg bazena. Odličan kvalitet vode, optimizovana oprema i mali troškovi u toku eksploatacije su naše glavne smernice u radu.

Jedan kompletan bazenski projekat se sastoji iz građevinskog, hidromašinskog i elektro dela.

Sadržaj građevisnkog dela:

  • Tekstualni deo – tehniči opis i uslovi pri izvođenju radova
  • Numerički deo – proračuni i dimenzionisanje konstrukcije; predmer i predračun radova
  • Grafički deo – dispozicija, planovi oplate, planovi armature, specifikacija armature, detalji

Sadržaj hidromašinskog dela:

  • Tekstualni deo – tehniči opis i uslovi pri izvođenju radova
  • Numerički deo – proračuni i dimenzionisanje bazenske tehnike; predmer i predračun radova
  • Grafički deo – tehnološka shema, dispozicija opreme, cevni razvod bazena, cevni razvodmašinske sale, detalji

Sadržaj elektro dela:

  • Tekstualni deo – tehniči opis
  • Numerički deo – proračuni; predmer i predračun radova
  • Grafički deo – elektroinstalacije bazenenske tehnike i jednopolna šema

Upitnik

Za sve Vas koji ste zainteresovani za bilo koji vid saradnje, bilo da Vam je potreban samo bazenski projekat ili kompletna usluga izgradnje bazena, na stranici KONTAKT smo pripremili malo detaljniji upitnik koji će pomoći nama da nas uputite u Vaše želje i mogućnosti, kao i Vama, da u što kraćem vremenskom roku dobijete okvirnu i realnu cenu naših usluga.

Da se podsetimo, do 80% uštede obavlja se u fazi projektovanja a samo 20% u fazi izvođenja!

FAZA PROJEKTOVANJA 80%
FAZA IZVOĐENJA 20%

Primer bazenskog projekta


skimer7